Ιερά Πανήγυρις Αγίας Μαρίνας

Share

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στις 16 Ιουλίου 2019, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Kωνστάντιoυ προς τιμή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζοντα Δεξιό Κλίτος του  Ιερού  Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου. Παρευρέθησαν  πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που με κατάνυξη και συγκίνηση προσήλθαν  στον Ναό,  προσκύνησαν τα σεπτά Άγια Λείψανα και απέδωσαν την ανάλογη τιμή και ευλάβεια προς την εορτάζουσα Αγία μας.

Ανήμερα της Εορτής της Αγίας τελέστηκε  ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με μεγάλη ευλάβεια προς την Αγία Μαρίνα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής αριστείων στους  αριστούχους μαθητές των τριών τάξεων του 68ου Γυμνασίου Αθηνών και σε έναν μαθητή,  οποίος πήρε ακαδημαϊκή υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές στο New York University of Abu Dhabi.

Ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης επαίνεσε εγκαρδίως τους αριστεύσαντες μαθητές για την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν, τους γονείς και τους καθηγητές. Ακόμη εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε η παιδαγωγική  της Αγίας  Μαρίνας να αποτελεί φάρο για όλους μας και να εμπνέει την ζωή μας. Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν

Το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προς ίαση ψυχής και σώματος με την πρεσβεία της Αγίας μας.

Οι αριστεύσαντες μαθητές είναι:

Α΄  ΤΑΞΗ

ΜΠΟΥΡΔΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ              19 και  13/14

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ             19 και  10/14

 

Β΄  ΤΑΞΗ

ΒΑΝΤΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        19 και 12/14

ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΜΥΡΤΩ                                 19 και 9/14

 

Γ΄  ΤΑΞΗ

ΚΟΥΡΑΝΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                             20

ΑΚΟΠΙΑΝ ΛΗΔΑ                                         19 και 13/14

Related Posts