Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Η ανθρώπινη φύση κρύβει ένα αξιοθαύμαστο μεγαλείο

Share

“Τα ναρκωτικά υπήρξαν για πολλούς ανθρώπους ένα ψεύτικο καταφύγιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και φυσικά καμία κανονικότητα δε μπορεί να επανέλθει και να υπάρξει όσο η σκιά των εξαρτήσεων πέφτει στις ζωές τόσων συνανθρώπων μας” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησής τους.

Τόνισε επίσης την υπέρβαση που έκαναν κάποιοι επιλέγοντας τη ζωή, τη δημιουργία, την αγάπη και την ελπίδα. θυμίζοντας σε όλους μας πως η ανθρώπινη φύση κρύβει ένα αξιοθαύμαστο μεγαλείο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών βρίσκει τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με την προσπάθεια του να επανέλθει σε μία κανονικότητα. Τα ναρκωτικά υπήρξαν για πολλούς ανθρώπους ένα ψεύτικο καταφύγιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και φυσικά καμία κανονικότητα δε μπορεί να επανέλθει και να υπάρξει όσο η σκιά των εξαρτήσεων πέφτει στις ζωές τόσων συνανθρώπων μας.

Παρόλες τις αντιξοότητες όμως κάποιοι έκαναν την υπέρβαση και επέλεξαν τη ζωή, τη δημιουργία, την αγάπη και την ελπίδα. Δεν αποδέχτηκαν ως νικητή της καθημερινότητάς τους τον φόβο και τον θάνατο και θύμισαν σε όλους μας πως η ανθρώπινη φύση κρύβει ένα αξιοθαύμαστο μεγαλείο.

Αυτόν τον αγώνα και αυτήν την προσπάθεια τιμούμε φέτος αλλά και κάθε χρόνο, για να δώσουμε ελπίδα σε εκείνους που τόλμησαν να μείνουν καθαροί και να εμπνεύσουμε εκείνους που θα τολμήσουν σύντομα με τη βοήθεια του Θεού να βαδίσουν το μονοπάτι της ελευθερίας και της απεξάρτησης.

Related Posts

Socials