Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Μην λείψετε από τις ενοριακές δράσεις και τις συνάξεις

Share

Μήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προς τα παιδιά με αφορμή την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσκαλεί όλα τα παιδιά να μην λείψουν από τις ενοριακές δράσεις και τις συνάξεις διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μέσω της συμμετοχής μας “θα φωτισθούμε και θα είμαστε σίγουροι, ότι κατέχουμε όλα τα εφόδια για το ταξίδι της συνάντησής μας με Εκείνον!”

Παρατίθεται το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Αγαπητά μου παιδιά,

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, κατά το οποίο μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του φυσικού μας περιβάλλοντος, μετατρέποντας τα δάση μας σε κάρβουνα, τις ζωές των ανθρώπων σε εφιάλτη, τα ελεύθερα ζώα των δρυμών σε πληγωμένα και ανήμπορα πλάσματα, ήλθε ο Σεπτέμβρης!

Ένας μήνας που όλοι μας συναντιόμαστε ξανά με πολλά νέα σχέδια, ευκαιρίες, όνειρα και επιθυμίες, για εμάς, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, για τον τόπο μας!

Πριν όμως ξεκινήσουμε να ενεργούμε, ώστε να πραγματοποιήσουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας καταστρώσει, ας κάνουμε τον τελικό έλεγχο, για να διαπιστώσουμε πως δεν μας λείπει τίποτε από όσα θα χρειασθούμε.

Να κάνουμε δηλαδή μία επαλήθευση. Να βεβαιωθούμε, ότι εφοδιαστήκαμε με τον σωστό εξοπλισμό, για να μην διαψεύσουμε τα σχέδιά μας στην μέση του δρόμου. Γνωρίζετε πως ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, σε όποιο σχολείο ή Πανεπιστήμιο και αν πάμε, όποια εργασία χειρωνακτική ή θεωρητική έχουμε, ο χρυσός κανόνας είναι η επαλήθευση!

Ένας τέτοιος τόπος και τρόπος που ο καθένας βάζει σε δοκιμασία την αλήθεια και μάλιστα της πίστεως, είναι η Ενορία σας και οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτή, όπως η κατήχηση και οι λοιπές δραστηριότητες για τα παιδιά και τους νέους, αλλά και οι ποιμαντικές δράσεις της Εκκλησίας για όλη τη σύγχρονη οικογένεια.

Σας προσκαλώ λοιπόν κι εφέτος να μην λείψετε από τις ενοριακές δράσεις και τις συνάξεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία όλων μας.

Σας προσκαλώ να έλθετε όχι κυρίως για να ακούσετε, αλλά κυρίως για να αναζητήσετε, να διαλεχθείτε, να αμφισβητήσετε. Η αναζήτηση, ο διάλογος και η αμφισβήτηση είναι ίσως οι ασφαλέστεροι τρόποι για να επαληθεύσουμε αυτά που γνωρίζουμε ή πιστεύουμε.

Ο Ίδιος ο Κύριός μας προτρέπει να ζητάμε, να χτυπάμε τις κλειστές πόρτες, να αναζητούμε και τότε θα μάθουμε, θα φωτισθούμε, θα είμαστε σίγουροι, ότι κατέχουμε όλα τα εφόδια για το ταξίδι της συνάντησής μας με Εκείνον!

Με αυτό το εφόδιο θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και τις πληγές της φύσης, διότι θα είμαστε σίγουροι πως είμαστε Σώμα Χριστού, προέκτασή Του, ικανοί να τείνουμε χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας, ικανοί να επιτύχουμε θαύματα όπως ο Χριστός, καθώς μας το υποσχέθηκε ο Ίδιος!

Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Related Posts

Socials