ΚΥΑ: Χαλάρωση μέτρων στους ναούς – Επιτρέπονται και πάλι οι λιτανείες

Share

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που είναι σε ισχύ έως και τις 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αλλά και τη σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, πλέον εντός του ναού μπορούν να βρίσκονται περισσότεροι πιστοί.

Συγκεκριμένα, όπως και σε κάθε άλλο εσωτερικό χώρο έτσι και στους ναούς επιτρέπεται η παραμονή ατόμων σύμφωνα με την αναλογία του ενός προσώπου ανά 2 τ.μ. επιφάνειας, με την προϋπόθεση της τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους και πάντα με την υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Περισσότεροι από έναν χρόνο μετά, επιτρέπεται και πάλι η πραγματοποίηση λιτανειών, όπως είδαμε άλλωστε και στους κατά τόπους εορτασμούς του αγίου Δημητρίου, μετά μεγάλης, όμως, προσοχής, όπως τονίζει η Ιερά Σύνοδος, άνευ συνωστισμού και εί δυνατόν εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου, τηρώντας πάντοτε τις αποστάσεις που προβλέπονται και για τους εσωτερικούς χώρους καθώς και με την προϋπόθεση της χρήσης μάσκας από τους συμμετέχοντες.

Τα μέτρα ισχύουν και για την τέλεση κάθε είδους μυστηρίων ενώ υπενθυμίζεται ότι κληρικοί και λαϊκοί εκκλησιαστικοί υπάλληλοι αλλά και όσοι ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό των ιερών ναών και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 υποχρεούνται – όπως και όλοι οι υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα – στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα.

Αναλυτικά η εγκύκλιος της Ι.Σ. με τα μέτρα για τους ναούς

naoi
Related Posts

Socials