Έναρξη Κατηχητικού σχολείου

Share

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ξεκινά και φέτος η λειτουργία του Κατηχητικού σχολείου στην ενορία μας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου η ενορία μας εκδηλώνει πλούσια την αγάπη και την ποιμαντική της φροντίδα προς τα νεαρά βλαστάρια της.

Και έκφραση αυτής της αγάπης είναι και η Κατήχηση, η ιερή προσπάθεια, δηλαδή, τα παιδιά που βαπτίζει σε νηπιακή ηλικία, στη συνέχεια να τα κατηχεί. Να τα διδάσκει τις αλήθειες της πίστεως. Να τα καθοδηγεί στη χριστιανική ζωή.

Το παιδί σας, μέσα στο Κατηχητικό σχολείο, θα έχει την εμπειρική ευκαιρία να γράψει στην καρδιά του το Ζώντα Λόγο του Αναστημένου Κυρίου μας.

  • Να κατανοήσει βαθιά την Ayiα Πίστη μας.
  • Να μυσταγωγηθεί στην ένωση με τον Αληθινό Τριαδικό Θεό μας. Να ζει, μέσα στην καθημερινότητα του, την εμπειρία της επικοινωνίας με τον Σωτήρα, Φίλο και Αδελφό του, τον Ιησού Χριστό.
  • Να επικαλείται την απροσμάχητη σκέπη και προστασία της Μητέρας Παναγίας και των Αγίων Πατέρων μας.
  • Να χτίσει ακατάλυτους αρμούς πίστης στην Ελληνική πατρίδα μας. Να νιώθει πλημμυρισμένη η καρδιά του από σεβασμό και αγάπη στα ιδανικά και τις αρετές των αγαπημένων και τίμιων προγόνων μας.
  • Να εμπνέει και να ακτινοβολεί το Καλό στην πατρίδα του, στην κοινωνία του, στους συνανθρώπους του, στη δική του αυριανή ζωή.

Το Κατηχητικό θα δώσει στο παιδί σας ένα πανίσχυρο όπλο: μία αλάνθαστη πυξίδα για τη ζωή του.

Σας περιμένουμε κάθε Σάββατο 16:30-17:30.

Related Posts

Socials