Εορτή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητή της ερήμου

Share

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Μαζί του τέλεσαν τον Εσπερινό διακονώντας τον Άγιο Αντώνιο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Πανοσιολογιώτατοι και Αιδέσιμολογιώτατοι Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και Ιερείς από τις πλησίον του Ιερού Ναού Ενορίες.

Παρευρέθησαν, ακόμη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κα. Εύα Κοντοσταθάκου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεωργίου Καμίνη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Πέμπτου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Διονύσιος Αδαμόπουλος, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων κ. Μωραϊτάκης και κ. Κοκκίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας, Διοικητής Τροχαίας Αττικής κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος καθώς επίσης και αμέτρητο πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που με βαθειά κατάνυξη και συγκίνηση από τις πρώτες πρωινές ώρες συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ναό αποδίδοντας την ανάλογη τιμή και ευλάβεια προς τον εορτάζοντα Άγιο Αντώνιο, Μέγα Καθηγητή και Ασκητή της Ερήμου.

Ακολούθως, τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος με τον μεστό και θεόπνευστο λόγο του, περιέγραψε τον Βίο του Αγίου Αντωνίου δίδοντας σύγχρονα παραδείγματα μιμήσεως της ζωής του σε όλους εμάς.

Εν συνεχεία, ο προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη και τιμή πρός το πρόσωπό του, ευχαρίστησε δε και όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τους δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και κατά την διάρκεια της πανηγύρεως, βοήθησαν τα μέγιστα για τη ενορία καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του θεάρεστου σκοπού της απόδοσης της πρέπουσας τιμής προς τον Άγιο.

Συνακόλουθα, στην Ιερά Παράκληση του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητή της Ερήμου, που τελέστηκε παραμονή της εορτής του, στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και το κτητορικό μνημόσυνο εις ανάπαυσιν των ψυχών των αοιδίμων κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών και των Ιερατευσάντων και Διακονησάντων της Ενορίας καθώς επίσης και στη Λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος του Ναού ανήμερα της εορτής του Αγίου παρατηρήθηκε πραγματικά μεγάλη συμμετοχή πιστών, αποστέλλοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα της ζωντανής παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας και της δύναμης της ορθοδόξου χριστιανικής μας λατρείας στον κόσμο όλον.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού καθώς και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εθελοντική ποιμαντική δράση της Ενορίας, αυτή της συλλογής φαρμάκων, όπου σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η Ενορία θα τα διαθέσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο της ΜΚΟ «Αποστολής».

Τέλος, τους Βυζαντινούς χορούς διήυθηναν ο Πρωτοψάλτης και Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δεμελής και κ. Νικόλαος Σταματιάδης.

 

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials