Προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Share

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2019 προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας στη Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο και το Μεγάλο Δέντρο Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο π. Θεολόγος αναφέρθηκε στο βίο και το παιδαγωγικό έργο του Πατροκοσμά. Ο Άγιος Κοσμάς δεν ήταν απλά ένας ορθόδοξος κληρικός, αλλά και ένας ορθόδοξος δάσκαλος που με το φιλοπρόοδο και φιλεκπαιδευτικό έργο του αφύπνισε τον σκλαβωμένο λαό προκειμένου να διεκδικήσει την ελευθερία του, αποτελώντας φάρο της σύγχρονης παιδαγωγικής.

Μετά από ένα απολαυστικό ταξίδι στην ελληνική ύπαιθρο φτάσαμε στην Ι. Μ. Αγίου Κοσμά και προσκυνήσαμε τα σεπτά λείψανα του Αγίου. Τελέσαμε ιερά παράκληση και αρτοκλασία και οι μοναχές μας καλοδέχτηκαν και μας μίλησαν  για τον Άγιο και την πολύπλευρη πνευματική του προσφορά και το μαρτυρικό του θάνατο.  Το μεσημέρι φάγαμε όλοι μαζί με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρήσαμε και φτάσαμε στην Ενορία μας με την ψυχή μας γαλήνια και γεμάτη από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μονής της παρουσίας του Αγίου και του μεγαλείου της ελληνικής φύσης.

Στο πνεύμα της παιδαγωγικής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού η Ενορία μας λειτουργώντας ως ένα μικρό σχολείο με τις ποικίλες δράσεις της  προσφέρει ευκαιρίες σε ανθρώπους κάθε ηλικίας αποσκοπώντας στην εκπαίδευση και την πνευματική τους ανάταση.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials