Αγάπη είναι ο Θεός

Share

Αγάπη είναι το πιο όμορφο λουλούδι, είναι το πιο έντονο χρώμα στο Ουράνιο τόξο.

Το πιο ακριβό μαργαριτάρι στο στέμμα της πίστεως, είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αρρώστιες της ψυχής και του σώματος. Το χαρούμενο χαμόγελο της άνοιξης. Η πιο μελωδική νότα της ζωής.

Αγάπη είναι ο Θεός και ο άνθρωπος που έχει αγάπη, έχει τον Θεό μέσα του και αυτός βρίσκεται μέσα στο Θεό.

Ένας άγιος έλεγε:

 «Κύριε κάνε με να βοηθήσω και όχι να με βοηθήσω. Κάνε με να αγαπήσω και όχι να με αγαπήσω. Κάνε με να κατανοήσω και όχι να με κατανοούν».

Αγάπη δεν είναι το άπλωμα του χεριού και τελειώνει εκεί το θέμα, αλλά το δόσιμο της καρδιάς έχει τη σημασία αν ξέρεις ο ίδιος, να μοιράζεσαι, τότε ξέρεις να αγαπάς.

Αγάπη δε σημαίνει τι δίνεις, αλλά πως το δίνεις. Ελεημοσύνη δίχως αγάπη είναι ψυχρή και καταθλιπτική, είναι σώμα νεκρό, δίχως πνοή και ζωή.

Είναι ουρανός δίχως ήλιο. Είναι λουλούδι δίχως ομορφιά. Όταν δίνεις δίχως αγάπη προσβάλλεις, δεν τιμάς, γιατί ποια αξία έχει και το ωραιότερο και ακριβότερο δώρο όταν προσφέρεται χωρίς χαμόγελο;

Κάθε μεγάλη αγάπη, είναι σταυρωμένη αγάπη, περνάει με διάκριση όλα τα σκαλοπάτια του Γολγοθά, πονάει όπως Εκείνος πόνεσε πάνω στον Σταυρό.

Βλέπουμε τους Αγίους. Αυτοί που έχουν φτάσει στον θείο έρωτα του Θεού, να προσεύχονται όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά για όλη την κτήση.

Η αγάπη συμπεριφέρεται με διάκριση και καλοσύνη και στον πεινασμένο και τον διψασμένο και τον ξένο και τον περιφρονημένο και τον φυλακισμένο και σε πάσαν ψυχήν καταπονεμένη.

Αγάπη είναι ο Θεός!

Και ο άνθρωπος που έχει αγάπη, έχει τον Θεό μέσα του και αυτός βρίσκεται μέσα στο Θεό.

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

Related Posts

Socials