Μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Σεβαστιανής | 24 Οκτωβρίου

Share

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής, καθώς και τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρα Αρέθα, που έζησε και σε μεγάλη ηλικία μαρτύρησε στην Αιθιοπία, κατά τον 6ο αιώνα.

Μαζί του τιμούμε και πολλούς άλλους μάρτυρες, κάθε ηλικίας, που δεν δέχτηκαν να αρνηθούν το Χριστό και σφαγιάστηκαν από τους ειδωλολάτρες. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η περίπτωση μίας μητέρας, άγνωστης σ’ εμάς αλλά γνωστής στο Θεό, το βρέφος της οποίας άρπαξαν οι διώκτες και το έριξαν στη φωτιά.

Η ηρωική μάνα, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες ατιμώσεις και ευτελισμούς στα χέρια των ειδωλολατρών, έριξε τον εαυτό της στη φωτιά, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό το στεφάνι του μαρτυρίου, μαζί με το σπλάγχνο της.

Το παράδειγμα στοργής και αγάπης αυτής της μάνας αναζητεί μιμητές σε κάθε εποχή και ιδίως στη δική μας, του 21ο αιώνα, κατά την οποία, ζώντας το μαρτύριο της συνειδήσεως, και αυτή ακόμη η μητρότητα βάλλεται, περιφρονείται.

Σήμερα, η πατρίδα μας χρειάζεται μητέρες που να αγαπούν πραγματικά τα παιδιά τους και να επιθυμούν την αιώνια σωτηρία και εξασφάλισή τους κοντά στο Χριστό. Μητέρες που με αυθεντική πίστη και με στοργή να ρίχνονται πρόθυμα στη θερμή προσευχή, για να γλυτώσουν τις οικογένειές τους από τη φωτιά της ποικιλόμορφης φθοράς. Μητέρες που να μαρτυρούν το Χριστό με λόγια αγάπης, ταπείνωσης και συγχωρητικότητας.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Related Posts

Socials