Χειροθεσίες στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Share

Σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων με την ευλογία και σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Δημήτριο Μπίμπα, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ Ισιδώρου του Β΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, ο οποίος διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο εδώ και 42 χρόνια.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αγάπη και την ευαισθησία που έχουν οι ιερείς προς το ποίμνιό τους και ιδιαίτερα προς τον κάθε πονεμένο άνθρωπο και ιδίως σε όσους βιώνουν το πένθος, τη θλίψη και την ορφάνια.

Τόνισε ότι ο π. Δημήτριος όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν αιτήθηκε κάτι προσωπικό με αποτέλεσμα μετά και την εισήγηση του π. Θεολόγου να τελεστεί η σημερινή χειροθεσία.

Από την πλευρά του ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε για την τιμή, τον Μακαριώτατο για τη μεγάλη του αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη και την ιδιαίτερη αγάπη του, τον Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη Προϊστάμενο του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων για την εισήγησή του, τους ιερείς του Ιερού Ναού π. Ευμένιο και π. Σταύρο καθώς και τους αγαπητούς συνεφημερίους του στο Β΄ Κοιμητήριο.

Τέλος, ευχήθηκε ο Σταυρός να είναι πάντα δίπλα μας καθώς δεσπόζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή μας.

Ακολούθως έγινε η χειροθεσία σε αναγνώστες των τριών ιεροψαλτών του Αγίου Αντωνίου κ Αθανάσιο Λασπά, κ. Ιωάννη Παπανικολάου και κ. Δημήτριο Λιακόπουλο.

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και ακολούθως τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών για την πνευματική και διοικητική καθοδήγηση τους και εξέφρασε τη χαρά της παρουσίας του.

Τέλος του ευχήθηκε φώς και χαρά στην αρχιερατεία του και κάθε ευλογία σε όλους όσους διακονούν την εκκλησία.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials