Εόρτιες ευχές

Share

 

Η Γέννηση  του Χριστού αποτελεί το μεγαλύτερο παράδοξο μυστήριο που συνετελέσθη ανά τους αιώνες επί της γης. Και, όπως είναι γνωστό, τα μυστήρια δεν απευθύνονται μόνο στη λογική των ανθρώπων, αλλά κυρίως στην αγαθή προαίρεση της καρδιάς και της ψυχής τους. Στη σημερινή όμως πραγματικότητα, δεν είναι μόνο η αδυναμία της ανθρώπινης λογικής που εμποδίζει τον άνθρωπο να διεισδύσει στο βάθος της Θείας αγάπης. Αυτό που αποτελεί σήμερα το κυριότερο εμπόδιο στη βίωση του θαύματος των Χριστουγέννων, είναι ο ίδιος ο τρόπος της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, η σκληροκαρδία του εγώ του και η ματαιοδοξία του, που τον έκανε να χάσει κάθε επαφή με το Μυστήριο και το Θαύμα.

Έτσι το μόνο που χρειάζεται είναι να εμπιστευθούμε τον εαυτό μας στην Πρόνοια και στην Αγάπη του Θεού και να κάνουμε πράξη το μήνυμα της Γεννήσεώς Του με μετάνοια και ελεημοσύνη καρδίας.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος να αποτελέσουν για όλους μας την αφετηρία για ένα καινούργιο πνευματικό ξεκίνημα, που θα μας φέρει πιο κοντά στο Θεό, αλλά και στον αδελφό μας.

 

Με εόρτιες ευχές αγάπης και σεβασμού εκ της Ενορίας

Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials