Βιωματικό & Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Share

Όπως και ο τίτλος του ορίζει αφορά ένα εργαστήριο για παιδία με ειδικές ικανότητες από 14 χρονών και άνω.

Πρόκειται για μία ομάδα που λειτουργεί υπό την σκέπη της ενορίας του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων και αριθμεί σήμερα περί τα 20 παιδιά κυρίως με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο down, σχιζοφρένεια και άλλα.

Αφορά μια καθαρά βιωματική προσέγγιση μιας και στόχος μας είναι τα οφέλη της Θρησκευτικής αγωγής μέσω της Θρησκευτικής λατρείας και της Βυζαντινής Μουσικής στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών αυτών.

Και βέβαια το συγκεκριμένο εργαστήριο δημιουργήθηκε έχοντας ως σκοπό την ένταξη και την κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών μέσα στην ενοριακή σχέση και δράση.

Τα παιδιά αυτά λειτουργούνται στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, Μεταλαμβάνουν απολαμβάνοντας τη Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, ακολουθεί το πρωινό τους γεύμα, και στη συνέχεια το ομαδικό τους μάθημα στο οποίο βιώνουν τα οφέλη της Βυζαντινής Μουσικής μέσω της μουσικοθεραπευτικής της προσέγγισης, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν και τη διαδικασία της μάθησης αυτής στο βαθμό που κρίνεται δυνατόν, μιας και τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά δεν μιλάνε, δεν διαβάζουν, δεν γράφουν, έχουν πιο αργούς ρυθμούς στη σκέψη γενικότερα.

Στην προκειμένη περίπτωση η Μουσική δεν αποτελεί απλώς ένα ηχητικό φαινόμενο ή ένα αντικείμενο, αλλά κάτι που οι άνθρωποι αυτοί κάνουν με σκοπό να κατανοήσουν την ύπαρξή τους, να σχετιστούν με όσους και ότι τους περιβάλλει, να αγαπηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, και να γίνουν αποδεκτοί από ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από την Ενοριακή Ζωή.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Κα Κωστίκα Παρασκευή , πρόεδρος της Music & Art 4all.

Music & Art 4all, τομείς που υποστηρίζουμε είναι:

  • Εκμάθηση μουσικών οργάνων σε ΑμεΑ.
  • Δωρεάν ομαδικό Μουσικοθεατρικο τμήμα για ΑμεΑ.
  • Δωρεάν ομαδικό τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για ΑμεΑ.
  • Σεμινάρια : Πώς μαθαίνω μουσική σε ΑμεΑ (και μέσω e-learning) με πρακτική στις ομάδες μας.

ΔΕΝ απαιτούνται γνώσεις μουσικής!!

Πληροφορίες: [email protected] Tηλ. 6974-944575, 210-0100149.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials