Ερντογάν: Η συνεργασία με τον ISIS και η τζιχάντ εναντίον των Χριστιανών

Share

«Η Τουρκία συνεργάζεται με τον ISIS». Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ  Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία ότι «συνεργάζεται με πληρεξούσιους του Ισλαμικού Κράτους» αναφερόμενος στο γεγονός ότι μάχεται τους Κούρδους συμμάχους του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους εξτρεμιστές τζιχαντιστές στη Συρία.

Λίγο πριν, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Συρία ανακοίνωνε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυαν βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να σκοτωθούν μεταξύ των οποίων 9 παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη τουρκική επιχείρηση στη Συρία απέδρασαν από τις φυλακές δεκάδες μαχητές του ISIS, οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά του χριστιανικού πληθυσμού της περιοχής.

Οι μαχητές του ISIS είναι γνωστοί για τις φυλακές –κολαστήρια, τα φρικτά βασανιστήρια, τους βιασμούς και τις εν ψυχρώ δολοφονίες ακόμα και μικρών παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι η ισλαμική εφημερίδας, Yeni Akit, που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, έγραφε «Πήγαινε και πες στους απίστους ότι η στρατιά του (προφήτη  του Ισλάμ) Μωάμεθ έρχεται», επισημαίνονται ότι θα εξοντώσουν τους Χριστιανούς και πως ο Ερντογάν στην ουσία έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο.

Ο Ρόμπερτ Φισκ, ανταποκριτής της εφημερίδας Independent στην Μέση Ανατολή είχε γράψει κάποτε: « Η ιστορία της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι οι φρικαλεότητες που διέπραξαν Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, υπακούοντας  με ενθουσιασμό στις διαταγές της κυβέρνησής τους να εξοντώσουν τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή».

Αν και η γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα διεθνώς, ο Ρόμπερτ Φισκ έχει πολλές φορές γράψει για τη σημερινή κατάσταση στην Τουρκία η οποία θυμίζει εκείνες τις εποχές.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Τούρκος Πρόεδρος επαναλάμβανε στην τουρκική τηλεόραση ότι  στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει εκ νέου την Αγιά Σοφιά σε τέμενος με τον τίτλο «ΑγιάΣοφιά Τέμενος», ώστε να μπορούν οι  πιστοί να προσεύχονται.

Και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει τις προσπάθειές του να περιορίσει τον Χριστιανισμό, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς τείνει χείρα φιλίας προς τον Οικουμενικό Πατριαρχείο και προχωρεί σε ευνοϊκές ανακοινώσεις αναφορικά με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Επί προεδρίας του έχουν αναγερθεί 17.000 τεμένη που εξαπλώνονται πλέον και σε  άλλες χώρες από τη Μόσχα μέχρι το Άμστερνταμ. Το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια βρίσκεται στα Τίρανα και είναι τουρκικό, ενώ το μεγαλύτερο στη Δυτική Αφρική χτίστηκε στην Ακκρα και χτίστηκε μετά από απόφαση του ίδιου του Ερντογάν.

Το ποσοστό των Χριστιανών στην Τουρκία μειώθηκε από περίπου 25% το 1914 σε λιγότερο από 0,5% σήμερα.

Μουσουλμανική Εκπαίδευση

Ο Σουλτάνος ποντάρει πολύ στην μουσουλμανική εκπαίδευση των παιδιών, ενισχύοντας τα μουσουλμανικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ».

Κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων προεδρίας του Ερντογάν, επίσης απόφοιτου σχολείου Ιμάμ Χατίπ, ο αριθμός των σχολείων εκτοξεύτηκε από τα 450, όταν εκείνος ανέβηκε στην εξουσία, σε 5.000 σχολεία σήμερα.

Πάνω από 790 καινούρια σχολεία «Ιμάμ Χατίπ» άνοιξαν πέρυσι στην Τουρκία, ενώ αυτή τη στιγμή φοιτούν 1,3 εκατομμύρια μαθητές.

Μαζί με τα 798 σχολεία «Ιμάμ Χατίπ» κατά το σχολικό έτος 2018-2019, η Τουρκία έχει σήμερα 5.138 θρησκευτικά σχολεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα T24.

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει αυτή τη στιγμή προϋπολογισμό ύψους 5.1 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2022, σύμφωνα με την T24.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει υπάρξει κάθετος αναφορικά με τον στόχο του να δημιουργήσει μία ευσεβή γενιά, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials