Μην ψάχνεις εχθρούς, ψάξε τον εαυτό σου..

Share

Προσπάθησε μέσα στην ημέρα να συναντάς λιγάκι τον εαυτό σου.

Η καλύτερη κατάσταση συνάντησης είναι η σιωπή και η προσευχή. Διάλεξε όποιο μέρος θέλεις, αρκεί να το κάνεις. Πολλές φορές φοβάσαι διότι αυτή η συνάντηση έχει ευθύνη και πολλές φορές αυτά που σου λέει ο εαυτός σου πονάνε.

Σου μιλάει ο εαυτός σου σαν βρέφος που πονάει και κλαίει αλλά εσύ δεν είσαι έτοιμος να πάρεις αποφάσεις αλλαγών. Γι’ αυτό σε φοβίζει αυτή η συνάντηση και όλο την αναβάλεις.

Άκουσέ τον και παρατήρησέ τον. Προσπάθησε να τον γνωρίσεις σε βάθος. Να τον δεις όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θέλεις να είναι ή να φαίνεται.

Με αυτή την όμορφη γυμνότητα θα μπορέσεις να σταθείς στην προσευχή σου ήρεμος και γεμάτος. Κάνε προσευχούλα σαν να είναι ο Χριστός εκεί! Διότι ΕΙΝΑΙ εκεί!

Όχι σαν να μιλάς σε κάποιο αόρατο ον, αλλά σε Αυτόν που είναι παρών ως πρόσωπο πραγματικό και σε ακούει ως Πατέρας. Στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλές διευκολύνσεις στην καθημερινότητά μας.

Με αυτές όμως ξεχνάμε λίγο τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τον Θεό. Τα χρόνια τελικά φεύγουν και χάνονται και εμείς αρρωσταίνουμε ψυχικά και σωματικά.

Υπάρχουν φορές που ενώ το πρόβλημα είναι μέσα σου ψάχνεις εχθρούς έξω από σένα για να δικαιολογήσεις τα εσωτερικά σου συντρίμμια ώστε να νιώσεις κάπως καλύτερα.

Άλλες φορές θέλεις να νιώσεις ωραία κάνοντας τον ομολογητή και τον υπερασπιστή του Χριστού με αποτέλεσμα να προσπαθείς να μπείς στη θέση Του και έτσι αποτυγχάνεις.

Ηρέμησε . . .

Σταμάτησε να ασχολείσαι  με το τι κάνουν οι άλλοι . . .

Σταμάτα να ελέγχεις και να κρίνεις τους άλλους προσπαθώντας να πάρεις εξουσία που δεν σου ανήκει . . .

Άσε τους άλλους και πιάσε τον εαυτό σου σε σχέση με τον Χριστό και τον διπλανό σου . . .

Από εκεί ξεκίνα και τα άλλα άφησέ τα στον Θεό. Εκείνος ξέρει. . .

π. Σπυρίδων Σκουτής

Related Posts

Socials