Ο Θεός έχει τη λύση..

Share

Για τους ανθρώπους 1+1 κάνει 2. Δεν κάνει 3. Αυτό λέει η λογική. Για τον Θεό όμως 1+1 μπορεί να κάνει 3, μπορεί να κάνει 100, μπορεί να κάνει 1000!

Γι’ αυτό ποτέ σου άνθρωπε, εφόσον πάλλει το στήθος σου, υπάρχει αναπνοή ακόμη, γνώριζε ότι είναι εγγύηση από τον Θεό, ότι περιμένει να Του δώσεις την υπόθεσή σου. Να του δώσεις τον φάκελο με τις αμαρτίες σου.

Δεν ξέρω ποιά είναι η υπόθεσή σου, ποιά δυσκολία έχει και αν είναι άλυτος.

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος, που ήταν τύπος του Χριστού, παρουσιάστηκε ενώπιον του γορδίου δεσμού, είπε:

– Όσα δεν λύονται, κόπτονται.

Και έβγαλε την σπάθα του και τον έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Αυτός είναι ο Χριστός! Όσα δεν λύονται από τους ανθρώπους, κόπτονται από τον Θεό και απελευθερώνεται ο άνθρωπος.

Έθεσαν ένα πειραχτικό – πονηρό ερώτημα στο Χριστό μας το οποίο ήταν το εξής:

– Διδάσκαλε είναι επιτετραμμένο να δώσουμε φόρο στον Καίσαρα (γιατί ήταν Ρωμαϊκή κατοχή τότε στο Ισραήλ) ή όχι;

Πονηρό ήτο ερώτημα, διότι θα μας πει «ναι» ή «όχι». Αν μας πει «ναι», τέτοιος είναι και αυτός, Ρωμαίος, με αυτούς πάει και θα κινούσαν την οργή του πλήθους εναντίον Του. Αν μας πει «όχι», είναι εναντίον του Καίσαρος, θα Τον καταγγείλουμε και θα Τον πιάσουμε ως επαναστάτη.

Και γνωρίζοντας ο Χριστός την πονηρία τους, τους λέει:

– Υποκριτές, γιατί με πειράζετε; Δώστε Μου ένα νόμισμα.

Και Του δίνουν ένα δηνάριο και τους λέει:

– Τίνος είναι αυτή η εικόνα και η επιγραφή;

Επάνω είχε την εικόνα του Καίσαρος. Κατοχή ήτανε. Λένε αυτοί:

– Καίσαρος…

– Δώστε λοιπόν πίσω στον Καίσαρα, εκείνα που ανήκουν στον Καίσαρα (Απόδοτε ουν τα Καίσαρος, Καίσαρι). Αλλά γυρίστε και από την άλλη το νόμισμα (και είχε από εκεί το ναό του Σολομώντος). Και στον Θεό δώστε εκείνα που ανήκουν στον Θεό (και τα του Θεού τω Θεώ).

Κόκκαλο! Δεν το περίμεναν αυτό. Αυτοί έλεγαν: θα μας πει «ναι» ή «όχι». Και ο Χριστός τους λέει: Και στον Καίσαρα θα δώσετε και στον Θεό θα δώσετε…

Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα και μέχρι συντελείας των αιώνων. Μη πείτε, ότι δεν γίνεται τίποτα. Ας σας λένε οι δικηγόροι, ας σας λένε οι συμβολαιογράφοι, ας σας λένε οι επιστήμονες, ας σας λένε οι ιατροί, ας σας λέει η λογική σας…

Ο Χριστός μας δεν κλείνετε μέσα σε όρια.

Ταπεινώσου, εξομολογήσου, διώξε τις αμαρτίες σου να Του λύσεις τα χέρια και περίμενε θαύμα στην υπόθεσή σου, στο πρόβλημά σου.

Εκεί που κλείνουν όλα τα δρομάκια κατά την λογική, εκεί να γνωρίζεις ότι είναι έτοιμος ο Χριστός να σου απαντήσει και να σου λύσει το αίτημά σου.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας

Related Posts

Socials