Σεμινάρια Ι.Π.Ε.

Share

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή  26 Ιανουαρίου 2020 ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων. Ένα φλέγον ζήτημα της σημερινής εποχής, η «Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου», απετέλεσε το αντικείμενο του προγράμματος.

Την οργάνωση του προγράμματος, στο οποίο παρουσίασαν εισηγήσεις ιερείς και έγκριτοι ακαδημαϊκοί, είχε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. και προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης. Οι εισηγήσεις των ομιλητών ανέπτυξαν τον προβληματισμό πάνω σε θέματα  που αφορούν την  κρίση στο θεσμό της οικογένειας, τη σημασία του ρόλου του πατέρα και της μητέρας σε περιστάσεις κρίσης, την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τις επιπτώσεις του διαζυγίου στα μέλη της οικογένειας  και τα προγράμματα ποιμαντικής για τον γάμο και την οικογένεια.

Το μείζον ενδιαφέρον για το θέμα οδήγησε στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών και την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για την στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Μάλιστα ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος  τόνισε εμφατικά ότι φύλακας Άγγελος της οικογενείας είναι η λειτουργική ζωή των μελών της μέσα στην Εκκλησία. Η οικογένεια πρέπει να ζει εν Χριστώ με συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, με προσευχητική ζωή και διαμόρφωση της συμπεριφοράς ώστε το ΄΄εγώ΄΄να γίνει ΄΄εμείς΄΄.

Τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ι.Π.Ε. υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials