Το Πιστεύω του Αγίου Νεκταρίου

Share

Έλεγε ο Άγιος Νεκτάριος: «Ο Θεός για μένα είναι δόξα, πλούτος και καύχημα. Είναι το γλυκύτατο και πιό ευχάριστο πράγμα. Είναι η φροντίδα και το εντρύφημά μου. Η ψυχή μου είναι δημιούργημα της πνοής του Θεού. Το σώμα μου είναι πλάσμα του Θεού. Θεία χάριτι είμαι γένος του Θεού. Απ᾿ το Θεό έλαβα την ύπαρξη αλλά και τη δυνατότητα να κινούμαι, ν᾿ αναπνέω και να μιλάω.Στό Θεό καθημερινά εμπιστεύομαι το πνεύμα μου. Στο Θεό προσεύχομαι. Ζώ με το Θεό, δουλεύω και βρίσκομαι με το Θεό»…

Είμαι ευτυχισμένος με το μεγάλο, ισχυρό και ζώντα Θεό, ο οποίος είναι πάροχος βοηθός και τελειωτής των καλών. Είναι επόπτης των όσων σκέφτομαι, λέω και κάνω. Δέχομαι το Θεό ως φοβερό κριτή των όσων έχω κάνει. Έχω Θεό ήπιο και συγχωρητικό, μακρόθυμο και πολυέλεο, σωτήρα και λυτρωτή.

Γνωρίζω Θεό που είναι η αρχή των πάντων, που δίνει τα αγαθά, που είναι προνοητής, επόπτης, πάνσοφος, παντογνώστης, που γνωρίζει και τα μέλλοντα και τα παρόντα και τα παρελθόντα. Υμνώ, δοξάζω, ευλογώ και υπερυψώνω τον αγαθό, άγιο, δίκαιο και αληθινό Θεό».

Προσκυνώ και λατρεύω το φιλάνθρωπο Θεό. Πιστεύω στο Θεό, ελπίζω στο Θεό, αγαπώ το Θεό, που είναι η πηγή της αγάπης. Η ψυχή μου και η διάνοιά μου ανυψώνονται στο Θεό και βρίσκουν ανάπαυση. Η καρδιά μου ποθεί πολύ το Θεό.

Ομολογώ ένα Τρισήλιο και Τρισυπόστατο Θεό. Κηρύττω ένα Θεό άναρχο, αΐδιο, απλό, υπερούσιο και αμέριστο. Την αυτήν Μονάδα και Τριάδα. Αυτά ομολογώ, πιστεύω και κηρύττω».

Τέλος και τη Τρισηλίω Θεότητικράτος, αίνος και δόξα εις τους αιώνας των αιώνων.Αμήν.

 

Related Posts

Socials