Τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Ειρηναίου Καλογήρου

Share

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα 4 Αυγούστου 2019 από την Ενορία του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων επί τη εορτή των Αγίων Επτά Παίδων εν τη Εφέσω, το τριετές μνημόσυνο, επί τη μνήμη του μακαριστού Αρχιμ. Ειρηναίου Καλογήρου, ο οποίος διακόνησε ως προϊστάμενος την Ενορία επί 22 συναπτά έτη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος γνώριζε τον μακαριστό και ανέπτυξε πνευματικούς δεσμούς μαζί του μεταφέροντας παράλληλα και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Ιερωνύμου Β΄.

Μετά την τέλεση του Ιερού Μνημόσυνου, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναφέρθηκε από καρδιάς στο έργο, στη διακονία, στη στοργή και την αγάπη του πατρός Ειρηναίου που τόσα χρόνια άφησε ως παρακαταθήκη, καθώς και τα πνευματικά χαρίσματα, που είχε ο π. Ειρηναίος. Έκλεισε το λόγο του υπενθυμίζοντας την πνευματική του ρήση:

«Συγχώρα και Προχώρα», η οποία πρέπει να λειτουργεί ως φάρος στην πορεία μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερό Τρισάγιο στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών επί του μνήματος του μακαριστού π. Ειρηναίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου, των ιερέων, των ενοριτών και των πνευματικών του τέκνων. Ακολούθησε καφές και κέρασμα στο προαύλιο της Ενορίας.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials