Μάνα μη μιλάς, είναι ο Άγιος Δημήτριος, αυτός θα σε θεραπεύσει, ξάπλωσε και θα δεις!

Share

Αυτό που θέλω να καταθέσω σχετικά με το μύρο του Αγίου Δημητρίου είναι ότι θεράπευσε τάχιστα, σε λίγες ώρες, επίμονο βήχα της μητέρας μου ο οποίος δεν περνούσε με καμιά θεραπευτική αγωγή.

Αυτό συνέβη πριν 2 με 3 χρόνια, δεν θυμάμαι την ακριβή περίοδο, πρέπει να ‘τανε χειμώνας που είναι η περίοδος των ιώσεων. Την μητέρα μου την έπιασε ένας βήχας ο οποίος την ενοχλούσε. Όταν πήγε στον γιατρό να της δώσει κάποιο φάρμακο, αυτό δεν ενήργησε. Η μητέρα μου όλη την ημέρα, ακόμα και στον ύπνο της έβηχε.

Εγώ στην αρχή δεν έδωσα σημασία, λέω «είναι ένας βήχας, θα περάσει». Όμως μετά από 3 ή 4 μέρες, ένα βράδυ άκουγα τον βήχα αυτόν που είχε και ξύπνησα ανήσυχος και λέω: «Θεέ μου δεν γίνεται να υποφέρει έτσι αυτή η γυναίκα, είναι και μεγάλη, είναι κρίμα», και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα το μύρο του Αγίου Δημητρίου, το οποίο μου είχε πει ο παπα-Δημήτρης, ο πνευματικός μου, ότι είναι για πάσα νόσο και λέω θα το χρησιμοποιήσω στη μητέρα μου.

Σηκώνομαι πάω στο προσκυνητάρι μου παίρνω λίγο μύρο σε βαμβάκι, που είχα σε νάιλον σακουλάκι σφραγισμένο, την ξυπνάω, της λέω: 

«Μητέρα σήκω».

«Τι είναι παιδάκι μου;», μου λέει, «είμαι αναστατωμένη, δεν μπορώ τον βήχα».

Της λέω: «τώρα θα σου κοπεί ο βήχας με την βοήθεια του Αγίου Δημητρίου».

Ανοίγω το σακουλάκι και της λέω:

«ξεκίνησε να κάνεις εισπνοές από τη μύτη, βαθιές εισπνοές από τη μύτη και όσο πιο μεγάλες εκπνοές μπορείς από το στόμα σου».

Όντως το έκανε αυτό η μητέρα μου και εκείνη τη στιγμή την πιάνει μια ασθματική κρίση, δηλαδή, άρχισε να βήχει πολύ πιο έντονα και μου λέει:

«Βρε παιδί τι μου έκανες;», της λέω: 

«Μάνα μη μιλάς είναι ο Άγιος Δημήτριος, αυτός θα σε θεραπεύσει, ξάπλωσε και θα δεις».

Όντως η μητέρα μου για ένα χρονικό διάστημα ενός τετάρτου – είκοσι λεπτά, είχε αυτόν τον επίπονο βήχα.

Εμένα με πήρα ο ύπνος, ήμουνα και κουρασμένος εκείνη την ημέρα. Το πρωί που ξυπνάω πάω κατ’ ευθείαν στην κουζίνα που η μητέρα μου ξυπνάει νωρίς και βιάζεται.

«Μάνα τι έγινε, πως είσαι;»

«Να παιδάκι μου δεν έχω τίποτα. Αυτό ήταν, έβηξα λίγο το βράδυ μετά ηρέμησα, κουράστηκα, κοιμήθηκα και το πρωί που σηκώθηκα τίποτα», μου λέει:

«Τι είναι αυτό το πράμα!»

Της λέω «βλέπεις, είναι ο Άγιος Δημήτριος, άλλη φορά μη φωνάζεις όταν σου λέω κάτι».

π. Χαράλαμπος Β., Αθήνα, 22/10/2018


Από το βιβλίο: «Το Μύρο του Αγίου Δημητρίου – Ιστορία και σύγχρονα θαύματα

 

Related Posts

Socials