Ιερά Πανήγυρις Αγίας Μαρίνας

Share

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στις 16 Ιουλίου 2018 χοροστατούντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού προς τιμή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο Πανηγυρίζοντα  Αριστερό Κλίτος του  Ιερού  Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου. Παρευρέθησαν  πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που με κατάνυξη και συγκίνηση προσήλθαν  στον Ναό,  προσκύνησαν τα σεπτά Άγια Λείψανα και απέδωσαν την ανάλογη τιμή και ευλάβεια προς την εορτάζουσα Αγία μας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εθελοντική ποιμαντική δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρουσιάστηκε το έργο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, η οποία βρίσκεται  στο πλευρό άρρωστων συνανθρώπων μας και  εγκαταλειμμένων παιδιών που βρίσκονται σε θαλάμους νοσοκομείων, αλλά και ηλικιωμένων που παλεύουν με ασθένειες και, κυρίως, τη μοναξιά τους. Την δράση παρουσίασαν ο εμπνευστής και υπεύθυνος της δράσης π. Βασίλειος Κοντογιάννης, ο κοινωνικός λειτουργός κ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, καθώς και κάποιοι εθελοντές. Με τα θερμά και κατατοπιστικά τους λόγια ενθάρρυναν δεκάδες ενορίτες μας να εγγραφούν σ΄ αυτή τη θεάρεστη διακονία.

Tα προγράμματα κατάρτισης των εθελοντών της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» είναι υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όσοι θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα στήριξης μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.diaconia.gr και να την αποστείλουν στο [email protected] ή στο φαξ 210-7252703.

Για την παροχή εθελοντικής εργασίας ή άλλης βοήθειας δίνονται πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-7252706 και 210-7252716.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω δράση αποδεικνύοντας έμπρακτα την ενοριακή συνείδηση και την ανιοδιοτελή προσφορά τους στον αδελφό – συνάνθρωπο.

Μετά το πέρας της παρουσίασης προσφέρθηκε κέρασμα και έγιναν εγγραφές μελών.

Εν συνεχεία τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προς ίαση ψυχής και σώματος με την πρεσβεία της Αγίας μας.

 

Ανήμερα της Εορτής της Αγίας τελέστηκε  ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως  κ. Θεοδώρου, από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας,  ο οποίος μας προέτρεψε να γίνουμε μιμητές της αγνότητας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής αριστείων στους  αριστούχους μαθητές των τριών τάξεων του 68ου Γυμνασίου Αθηνών.

Την βράβευση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία της πνευματικής και ακαδημαϊκής προόδου. Εν συνεχεία, ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης εξέφρασε τη χαρά του στον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και επαίνεσε εγκαρδίως τους αριστεύσαντες μαθητές για την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν, τους γονείς και τους καθηγητές και ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Γυμνασίου κ Αθανάσιο Κοκκινόπουλο για την αγαστή συνεργασία τους  και για την άρτια λειτουργία του σχολείου του. Ακόμη εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε η χάρη της Αγίας να πρεσβεύει στην ζωή μας.

Το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμή της Αγίας μας.

Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

 

Οι αριστεύσαντες μαθητές είναι:

 Α΄  ΤΑΞΗ

-ΒΑΝΤΖΟΣ ΑΓΓΕΛΛΟΣ                     (19 και  10/14)

-ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                (19 και  10/14)

-ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΜΥΡΤΩ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ    (19 και  10/14)

 

Β΄  ΤΑΞΗ

ΑΡΓΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ                          (19 και 13/14)

ΚΟΥΡΑΝΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                      (19 και 13/14)

 

Γ΄  ΤΑΞΗ

ΠΡΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ                                (20)

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ              (19 και 11/14)

 

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials