ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Share

Μετά από τα πρόσφατα και τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νομό Αττικής, όλοι μας συγκλονισμένοι παρακαλούμε και δεόμαστε στον Πανάγαθο Θεό, όπως αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας.

Προσευχόμαστε και για όλους εκείνους που επλήγησαν μέσα στην πύρινη καταστροφή και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, παρακαλούμε και ενημερώνουμε τα παρακάτω.

Μετά από πατρική οδηγία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Φιλανθρωπικό Οργανισμός της Ι.Α.Α. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι στο πλευρό και παρέχει αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στους πυρόπληκτους αδερφούς μας.

Θερμή παράκληση και πνευματική προτροπή αποτελεί αυτή τη στιγμή η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΙΜΑΤΟΣ. Γι’ αυτό παρακαλούμε τον καθένα και την καθεμία από Σας να δείξουμε όλοι χριστιανική αλληλεγγύη και ανθρωπιά, και εφόσον μας επιτρέπεται, να προσφέρουμε αίμα, ενημερώνοντας κι άλλους αδερφούς μας γι’ αυτήν την ανάγκη.

Μετά σεβασμού και πατρικών ευχών

Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης

Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πλάι στους πυροπαθείς

Στο πλευρό των πυροπαθών βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου. Κλιμάκια του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρίσκονται από χθες στις πληγείσες περιοχές και συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο τις τοπικές αρχές, διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα της πύρινης λαίλαπας σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά. Από τη πρώτη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έθεσε τον Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη διάθεση του Κράτους. Με το πρώτο φως της ημέρας  η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», βρίσκεται σε επικοινωνία με το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνονται για την υφιστάμενη κατάσταση και τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν. «Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί ένα τέλος στον πύρινο όλεθρο και να μην κινδυνέψουν άλλες ανθρώπινες ζωές. Για την Εκκλησία και το προσωπικό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όσους έχουν πληγεί, τους τραυματίες και εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κος Κωνσταντίνος Δήμτσας. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια ή υλικά πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα- υγειονομικό υλικό) για τους πυροπαθείς μπορούν να επικοινωνούν με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο τηλέφωνο 2130184400.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials