Ευτυχία χωρίς Χριστό δεν υπάρχει!

Share

Κατά καιρούς πέφτω πάνω σε βιβλία και εκπομπές που μιλούν για αυτοβελτίωση και ευεξία… για το πώς θα εξελιχθούμε σαν άνθρωποι και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι μέσα από συμβουλές ειδικών επιστημόνων!

Υπόσχονται τη ζωή που ονειρευόμαστε σε όλα τα επίπεδα… προσωπικό, επαγγελματικό, οικονομικό αλλά πουθενά ο Θεός! ‘ Σκέψου θετικά , η δύναμη είναι στο μυαλό σου’ λένε.

Λες και πατάς ένα κουμπί και ξεκινά η θετική σκέψη όπως όταν βάζεις το πρόγραμμα στο πλυντήριο! ‘ Μην αγχώνεσαι’ λες και επειδή το λένε έτσι μαγικά θα σταματήσει να συμβαίνει! Και άλλες σοφές συμβουλές που μας καθοδηγούν σε ένα δρόμο εν τέλει αδιέξοδο γιατί αυτοβελτίωση, ευεξία και ευτυχία χωρίς τη Θεία Χάρη δε γίνονται!

Ο Χριστός είναι η Αγάπη, η Ειρήνη, η Χαρά, το Έλεος …η Ζωή! Ο Χριστός θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε όταν μέσα από τον πνευματικό μας αγώνα πολεμήσουμε τα πάθη μας και καλλιεργήσουμε τις αρετές μας. Εκείνος θα μας φωτίζει σε κάθε μας απόφαση, θα μας προστατεύει στις καταιγίδες, θα μας θεραπεύει τις πληγές μας, θα γαληνέψει την καρδιά μας, θα διώξει τα σκοτάδια από την ψυχή μας… γιατί Αυτός είναι το Φως!

Αν λοιπόν θέλουμε να μη ζούμε μέσα σε πλάνες και ψευδαισθήσεις ας στραφούμε στη μόνη Αλήθεια και ας εμπιστευτούμε τη ζωή μας στα χέρια Του για να είμαστε μακάριοι και σε αυτή αλλά και στην άλλη, την αιώνια Ζωή! Γιατί ο Χριστός είναι η Οδός της σωτηρίας της ψυχής μας…. η Οδός που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών! Εξάλλου αυτός πρέπει να είναι και ο μοναδικός στόχος στη ζωή μας… η σωτηρία της ψυχής μας! Και αυτή χωρίς το Χριστό δεν επιτυγχάνεται! Αν γινόταν δε θα ενανθρώπιζε ούτε θα σταυρωνόταν για μας! Γιατί τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σε Αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. [ Κατά Ιωάννη 3,16]

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν ότι η ευτυχία μας και η σωτηρία μας περνάει μέσα από το Χριστό και ας απορρίπτουμε κατευθείαν όλους αυτούς που μας επαγγέλονται την τέλεια ζωή γιατί για τους χριστιανούς η τελειότητα ταυτίζεται με την αγιότητα και αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας και με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος!

Ο Κύριος μας παραγγέλει… ‘ Άγιοι γίνεσθε, ότι Εγώ άγιος ειμί’ δηλαδή ‘ να αγωνίζεστε στη ζωή σας να γίνετε άγιοι όπως άγιος είμαι κι εγώ που σας έπλασα’. Και τελικά καταλαβαίνουμε ότι ευτυχισμένος είναι αυτός που συνεχώς αγιάζεται, αυτός που συναντά το Θεό και συνομιλεί μυστικά μαζί Του, αυτός που κρατώντας Τον σφιχτά από το χέρι πορεύεται μαζί Του την πορεία προς τον Ουρανό! Εύχομαι όλοι μας να μπούμε σε αυτή την ψυχοσωτήρια πορεία και αν καμιά φορά παρεκκλίνουμε σύντομα να επιστρέφουμε και να συνεχίζουμε για να φτάσουμε μια μέρα επιτέλους στην αγκαλιά του Αγαπημένου μας! (Α.Κ.Β)

πηγή: sostis.gr

Related Posts

Socials