Συναυλία με Ύμνους του Θείου Πάθους

Share

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κατανυκτική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους ενορίτες οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το ναό.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Αν. Καθηγητή Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασίλειο Γαϊτάνη με θέμα: «Ο συγκλονισμός των παθών στη ζωή των ανθρώπων και στο πάθος του Έθνους μας».

Ακολούθησε συναυλία με ύμνους του Θείου Πάθους τους οποίους προλόγισε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Η απόδοση των ύμνων έγινε από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών κ.Γεώργιο Δεμελή, τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων κ. Αθανάσιο Λασπά, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών κ. Νικόλαο Σταματιάδη, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Εκάλης κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Μάνδρας κ. Λεωνίδα Τσούκαλα με Ισοκράτες τους κ.κ. Σπύρο Θεοτικό, Εμμανουήλ Πλουμή και Θεόδωρο Παπακώστα.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τόσο τους καλλικέλαδους Πρωτοψάλτες και Λαμπαδαρίους για την απόδοση των ύμνων όσο και τους ενορίτες που παρευρέθησαν ευχόμενος καλή και ευλογημένη Ανάσταση.

 

Αναδημοσίευση από: Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials