Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας

Share

 

Στην Ενορία του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων μέσα σε εόρτιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 22/12/2019 η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των συμμετεχόντων στις δράσεις του Ιερού Ναού. Ήταν ένα ταξίδι πνευματικής ανάτασης, Θείου Λόγου μέσα από τα τροπάρια της εορτής, ήχων και προβληματισμού. Το ταξίδι  αυτό περιελάμβανε τρεις  σταθμούς.

Πρώτος σταθμός, τα  παιδιά του κατηχητικού που με τις αγγελικές τους φωνές γαλήνεψαν την καρδιά  όλων και έδωσαν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για την έλευση του Θεανθρώπου. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν ήταν βασισμένο πάνω στην ελληνική χριστουγεννιάτικη ποίηση και στα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς τα Χριστούγεννα αποτελούν πηγή έμπνευσης για κάθε τέχνη.

Ακολούθως το Βιωματικό & Ερευνητικό Εργαστήριο Βυζαντινής  Μουσικής  για παιδιά με ειδικές ικανότητες της Ενορίας έψαλε απολυτίκια και κάλαντα. Πρόκειται για ένα εργαστήριο για παιδιά με ειδικές ικανότητες από 14 χρονών και άνω. Μία ομάδα που λειτουργεί υπό την σκέπη  της ενορίας του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων και αριθμεί σήμερα περί τα 22 παιδιά. Αφορά μια καθαρά βιωματική προσέγγιση μιας και στόχος είναι η διερεύνηση των αποτελεσμάτων της Θρησκευτικής αγωγής μέσω της Θείας Λειτουργίας και της Βυζαντινής Μουσικής στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών αυτών, καθώς και της  κοινωνικοποίησής τους μέσα στην Ενορία.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης η χορωδία έψαλε χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα  καθώς οι ύμνοι, οι ψαλμοί και οι δοξολογίες αποτελούν τη σκάλα που ενώνει τη γη με τον ουρανό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρεφαλάκης, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και τα παιδιά, και ακολούθως τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, προϊστάμενο του Ναού  για την  πολυποίκιλη  δράση της Ενορίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο  Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρισταμένους και μαζί με τον Αντιπεριφεριάρχη  Αττικής κ. Γεώργιο Δημόπουλο, τον Αναπληρωτή δήμαρχο του Δήμου Αθηναίων κ. Ελευθέριο Σκιαδά και τον Διευθυντή του 68ου Γυμνασίου Αθηνών διένειμε δώρα στα παιδιά εκ μέρους της Ενορίας και τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική παρουσία τους. Τόνισε δε τη σημασία της συνέχειας και της εμβάθυνσης της συνεργασίας με τους πολιτειακούς, αυτοδιοικητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, που αποτελεί βασικό στόχο για την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων της Ενορίας.  Επίσης, μέσα σ’ ένα Ναό ασφυκτικά γεμάτο, εξέφρασε την χαρά του για  την τιμητική παρουσία των γονέων των παιδιών και όλων των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε κέρασμα με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ανταλλαγές ευχών.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials