Έμπλεος αγάπης γέγονε έμπλεος Θεολογίας

Share

Στις 24 Ιουνίου 2018 η Ενορία του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών. Η σημερινή Αρχιερατική παρουσία του Θεοφιλεστάτου προσέδωσε ιδιαίτερη τιμή στους ενορίτες και στους ευλαβείς προσκυνητές, μιας και ήταν η πρώτη φορά που ιερούργησε στο Ναό ως Επίσκοπος με τη συνοδεία των ιερέων του Ναού, καθώς και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, Ηγουμένου της Μονής Χαλέπας Ρεθύμνου, του Πανοσιολ. Ευμενίου Γαϊτανίδη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών μετά του Ιερολ. Διακόνου Δημητρίου Μανώλη.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ αναφέρθηκε στην εορτή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τονίζοντας ότι ο εορτασμός στην εκκλησία μας προσφέρει γνώση για τη ζωή, τον εαυτό μας και τον κόσμο. Με αφορμή την περικοπή του Γενεθλίου  του Ιερού Προδρόμου μίλησε για τα παιδιά, τα οποία έρχονται στον κόσμο ως καρποί αγάπης και δώρα του Θεού. Για το λόγο αυτό, σε μια εποχή που διαβρώνει τον άνθρωπο, οι γονείς οφείλουν να δείξουν αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και σεβασμό στα παιδιά τους και να σταματήσουν να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι κτήμα τους. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το όνομα «Ιωάννης», που σημαίνει δώρο Θεού, υποδηλώνει την έκφραση της απεραντοσύνης της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και επισήμανε την ανάγκη να αποδεχτούμε τα πάντα ως δώρα του Θεού δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Εκείνον.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, προϊστάμενος της Ενορίας προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα ιερό επιγονάτιο ως δώρο της παρουσίας του, το οποίο απεικονίζει τη Δέηση του Κυρίου μας, της Παναγίας Μητέρας μας και του Οσίου Πατρός ημων Αντωνίου του Μεγάλου, ευχόμενος Καλή και Θεοφιλή Αρχιερατία προς Δόξαν Θεού και Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Θεοφιλεστάτου και να συνομιλήσουν μαζί του σε ένα περιβάλλον οικειότητας, ζεστασιάς και αγάπης.

 

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials