Ιερά Πανήγυρη Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθω και Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση

Share

Την Κυριακή 16.12.2018 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του κλίτους του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθω, λίγες μέρες πριν εορτάσουμε ως Εκκλησία την εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως, τη Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ονομάζει την εορτή των Χριστουγέννων «Μητρόπολη των εορτών», επειδή είναι η απαρχή όλων των εορτασμών και η προϋπόθεση όλων των σταθμών της σωτηρίας μας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η Βυζαντινή χορωδία Αθηνών έψαλλε χριστουγεννιάτικους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδάριου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Διονυσίου Θανασούλη. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσάνος, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσίασε την χορωδία, της οποίας τη διεύθυνση έχει ο  κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Πρωτοψάλτης και Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και προλόγισε τους ύμνους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η χορωδία του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου έψαλλε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θράκης, Κοτυώρων Πόντου, Σμύρνης, Πελοποννήσου). Η χορωδία συγκροτήθηκε στα πλαίσια των δράσεων της Ενορίας με κύριο στόχο την διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής. Χοράρχης της είναι ο κ. Αθανάσιος Λασπάς, Δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τα μέλη των χορωδιών και ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσάνο, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με την πατρική ευλογία Του οποίου η Εκκλησία με ταπεινό φρόνιμα και έμπρακτα έργα αγάπης εκφράζει την Αποστολική της πορεία και συνέχεια, καθώς και τη διατήρηση της παράδοσης του Οικουμενικού ελληνισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του 5ου τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων κ. Διονύσιος Αδαμόπουλος, αρκετοί πατέρες της Ι.Α.Α. και πλήθος πιστών, οι οποίοι συμπροσευχήθηκαν και παρακάθησαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσαν σε όλους οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μελών των δράσεων της Ενορίας και τα χειροποίητα εδέσματα που προσφέρθηκαν από τις κυρίες του Φιλοπτώχου.

Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials