Προσκυνηματική εκδρομή

Share

Η Ενορία μας την Κυριακή 21/10/2017 πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως. Αρχικά επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Μπούρας, όπου η ηγουμένη και οι μοναχές μας καλοδέχτηκαν και μας πληροφόρησαν για την ιστορία της μονής. Στη συνέχεια πήγαμε στην Αγία Θεοδώρα  Βάστας, όπου τελέσαμε αρτοκλασία και βιώσαμε ανυπέρβλητα συναισθήματα κατάνυξης και δέους σε ένα τοπίο ειδυλλιακό. Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναού στην Αγία Θεοδώρα Βάστας και  από τα θεμέλιά της αναβλύζουν  νερά. Ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο αυτό τοπίο.

Έπειτα κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας μας υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και μας παρέθεσε πλουσιοπάροχο γεύμα. Ανταλλάξαμε ωραίες σκέψεις και πλουτήσαμε τις γνώσεις μας με τα πατρικά λόγια του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος είναι  δεινός γνώστης της Παλαιάς Διαθήκης. Μάλιστα μας εφοδίασε με πνευματικά εφόδια χαρίζοντάς μας αρκετά βιβλία, τα οποία ο ίδιος έχει συγγράψει. Τέλος μας υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει την επίσκεψή μας.

Γεμάτοι χαρά, γαλήνη, ευλογία  και νέες εμπειρίες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ανυπομονώντας για την επόμενη εκδρομή μας!

[dt_slideshow autoplay=”true” interval=”2500″ posts=”%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%b1″]
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Socials